❮ Tillbaka till Behandlingar

Tandhygienist

Hos oss på Erikssonkliniken fokuserar vi på profylaktisk tandvård. Det gör vi för att upprätthålla god munhälsa, tidigt upptäcka riskpersoner och förhindra vidare sjukdomsutveckling. Sjukdomar och tillstånd som bland annat tandlossning och karies kan ofta undvikas med rätt information och instruktion i munhälsa. På så vis minskar risken för onödiga akuta tillstånd och därmed dyra och ibland långdragna behandlingar.

Tandhygienisten informerar och instruerar i hur just dina tänder bör skötas utifrån dina förutsättningar och risker. Tandhygienisten utför behandlingar i tandlossningens olika stadier med stöd av vetenskap och beprövad erfarenhet för att uppnå infektionsfrihet kring tänder och tandkött. För vissa patienter kan en behandlingsomgång per år vara tillräckligt för att upprätthålla infektionsfrihet medan andra behöver behandling var tredje månad eller oftare. Tandköttsfickor som inte läker ut kan behöva ett kirurgisk ingrepp av tandläkare.

Riskfaktorer till tandlossning är bland annat arv, sjukdomar som diabetes, mediciner, levnadsvanor som rökning och bristande tandborstvanor. Har man även fått mycket tandvård genom åren som fyllningar, kronor och implantat ökar behovet av regelbunden stödbehandling.

Välkommen att boka undersökning och behandling hos tandhygienist Inger Wegedal.