❮ Tillbaka till Behandlingar

Implantat och kirurgi

Till oss är du välkommen med eller utan remiss för tand- och implantatkirurgi.

Det finns ett flertal anledningar till att en tand behöver tas bort och ofta behöver detta ske genom en operation. Vi utför kirurgisk avlägsnade av tänder däribland visdomständer.

Om en eller flera tänder saknas kan dessa ofta ersättas med ett eller flera tandimplantat. Vi arbetar endast med implantat som är gjorda av titan och skruvas ned i käkbenet under en operation. När implantatet har läkt in kan sedan en krona kopplas till implantatet. Det är vanligt att implantatbehandlingen behöver föregås av benförbättrande åtgärder. Ofta kan benförbättring ske i samband med själva implantatoperationen men ibland krävs separata operationer. Tandimplantat har mycket god prognos men måste hållas rena. Därför rekommenderar vi alla patienter med tandimplantat regelbunden förebyggande stödbehandling hos tandhygienist.

När situationen kräver framställs en kirurgisk guideskena utifrån en skiktröntgen (CBCT) och 3D-skanning med Trios 3Shape.

Vi arbetar framförallt med det världsledande implantatsystemet Straumann men även Nobel och Dentsply Astra som tillverkar marknadsledande titanskruvar av bästa kvalitet och med god dokumentation. Läs mer genom att klicka på respektive system.

Boka tid för konsultation.